Usein kysytyt

Mistä löydän kotia etsivät kissat?

Kotia etsivät kissat löydät Facebook-sivuiltamme Kotia etsivien albumista. Voit kysyä lisää laittamalla sähköpostia tai yksityisviestiä!

Mitä toimenpiteitä kissoille tehdään?

Kaikki luovutettavat kissat on madotettu, sirutettu (rekisteröity Turvasiruun), rokotettu ja tehostettu, FIV- ja FeLV testattu sekä steriloitu/kastroitu. 

Mikä on kissan luovutusmaksu?

Yhden kissan luovutusmaksu on 180€ ja kahden yhteensä 320€. Erityisadoptio (yli 10-vuotiaat tai jatkuvaa lääkitystä vaativat) on 120€.

Mitä muuta minun tulisi tietää?

Meiltä lähtevät kissat myydään vain sisäkissoiksi. Kissanpennun luovutusikä on noin 16 viikkoa. Katsomme aina yksilökohtaisesti, minkälaiseen perheeseen kissa sopii.

Mistä kissat tulevat?

Otamme resurssien mukaan vastaan kodittomia eläimiä, jotka eivät kuulu alueen löytöeläintalolle, mutta tarvitsevat mahdollisuuden uuteen elämään. Syitä voi olla esimerkiksi omistajan allergia, sairaus tai muut pitovaikeudet. Eläin on voinut tulla yhdistykselle myös sellaiselta alueelta, missä ei ole löytöeläintoimintaa tai se on muutoin puutteellista.

Omistajan luovuttamasta kissasta perimme 50€ vastaanottomaksun juoksevia kuluja varten. Teemme myös yhteistyötä eri yhdistysten kanssa, jos kummikodeissamme on riittävästi tilaa.

Miten uusi koti valitaan?

Kummikodissa saamme paljon tietoa siitä, että minkälaiseen kotiin kissa sopii. Oli se sitten lajitoverin tai pelkästään ihmisen seuraksi. Kotiehdokkaat haastatellaan ensin puhelimitse tai viestitse, jonka jälkeen sopivimmat pääsevät katsomaan kissaa kodinomaiseen ympäristöön.

Kummikoti valitsee sopivimman kotiehdokkaan, jolloin kissan voi varata varausmaksulla, joka on 50€. Lasku lähetetään sähköpostitse. Kissasta tehdään luovutussopimus ja luovutusmaksu maksetaan kokonaisuudessaan yhdistykselle ennen uuteen kotiin muuttoa.

Miten voin lähteä mukaan auttamaan?

Koko Suomi
 • Liity jäseneksi. Lisätietoa vaihtoehdoista löydät Jäsenyys-osiosta.
 • Lahjoita. Eläinten ruokaa, hiekkaa tai lemmikkitarvikkeita. Meille onnistuu myös postittaa, yhteystiedot saat yksityisviestitse Facebookissa / Instagramissa tai sähköpostitse.
 • Käytä taitojasi. Järjestämme huutokauppoja monta kertaa vuodessa, joten kaikki käsityöt ja muunlaiset tuotteet ovat hyödyksi. Huutiksen tuotot käytämme aina 100% yhdistyksen eläinten hyväksi!

Vain Oulu ja lähialueet

 • Ryhdy kummikodiksi. Kaikkiin kummikotiehdokkaisiin käymme tutustumassa ennen valintaa. Näin voidaan olla varmoja, että kummikodiksi ryhtymiselle on otolliset olosuhteet.
 • Auta kirpputoritoiminnassa. Meillä on vakituinen pöytä nro 161 Kirpputorilla Aasta Ööhön. Meille voi lahjoittaa hyväkuntoista kirppistavaraa tai käydä silloin tällöin siistimässä paikkaa.
 • Ilmoittaudu kuljetus- ja/tai loukutusavuksi. Tarvitsemme silloin tällöin kyydityksiä, kun kissat käyvät eläinlääkärissä tai kun ruoka- ja hiekkapaketteja olisi aika toimittaa kummikoteihin.
 • Tule mukaan keräyksiin. Järjestämme useita ruoka- ja hiekkakeräyksiä sekä sirutustapahtumia vuoden aikana eri paikoissa, joten tarvitsemme vapaaehtoisia myynti- ja keräyspöydän taakse.

Mitä Kummikotina toimiminen Sisältää?

Kummikodit ovat eläinten kotihoitopaikkoja, missä ne saavat uudet eväät elämään. Yksilöllinen ja eläimen ehdoilla toteutettu hoitomuoto kodinomaisessa ympäristössä antaa lisätietoa siitä, että minkälaiseen kotiin se lopulta sopii.

Esimerkiksi kissoja voi tulla erilaisista lähtökohdista, kuten populaatioista loukutettuja, pitovaikeuksien vuoksi kotioloista siirtyneitä, ulos hylättyjä tai muutoin laiminlyötyjä tapauksia. Voi olla täysin kesyjä tai osittain villiintyneitä. 

Kummikoti

 • on eläimen rajoja ymmärtävä ja niitä kunnioittava 
 • on valmis sitoutumaan eläimen hoitoon ennalta määrittelemättömäksi ajaksi
 • kertoo kuulumisia tekstin ja kuvien muodossa kuukausittain
 • ilmoittaa yhdistykselle heti mikäli havaitsee eläimen terveydentilassa poikkeamaa
 • auttaa etsimään eläimelle loppuelämän kodin

Toiminnassa pääset tutustumaan samanhenkisiin ihmisiin, tutustut erilaisiin eläinpersooniin, opit mahdollisesti kaikenlaista nippelitietoa ja -taitoa liittyen eläinten ruokintaan / aktivointiin / sairauksiin ja niiden lääkityksiin. Lopuksi sinut valtaa ihana auttamisen ilo!